top of page

Stichting Karakteristiek

Onze missie is het bedenken, maken, ontwikkelen en uitvoeren van culturele producties met een brede verbinding naar mens en maatschappij. Wij maken theater- en muziekprojecten die toegankelijk en actueel zijn met (maatschappelijke) thema's die dichtbij de belevingswereld van ons publiek staan. Talentontwikkeling, educatie en samenwerking staan voor ons daarbij hoog in het vaandel.

Met nieuwe of verder ontwikkelde initiatieven en met theater en muziek als taal wil de stichting:

 

  • werelden openen, grenzen vervagen,

  • verhalen vertellen én delen

  • mensen verbinden en laten verwonderen.

Omdat wij vinden dat het maken van culturele producties meer is dan alleen gebaande paden bewandelen, streven wij naar originele, eigen, persoonlijke en toegankelijke projecten zonder beperkingen. Zo staan wij voor het ontwikkelen van culturele formats die overal uitgevoerd kunnen worden en het ontwikkelen van educatieve pakketten rondom de aan producties gerelateerde thema's.

 

Daarnaast zet Stichting Karakteristiek hoog in op samenwerkingen tussen onze professionals en amateurs op het gebied van talentontwikkeling. Op deze manier hopen we jong talent te stimuleren om te kiezen voor theater- of kunstopleidingen en zich te ontwikkelen tot professionele artiesten of makers.

Zo maken wij, zowel op artistiek als op productioneel gebied, hoogwaardige culturele projecten en theaterproducties voor een breed publiek en bieden daarmee een kwalitatieve aanvulling op het gebied van amateurkunst en cultuur in de regio.

"De kracht van verbeelding maakt ons oneindig"

John Muir

"Volg je dromen en het universum opent deuren waar alleen muren waren"

Joseph Campbell

Logo stichting Karakteristiek groot.png
bottom of page