top of page
Orgel 2.jpg

OVER

Karakteristiek Klassiek is een cultuurproductie van Stichting Karakteristiek.

De stichting bedenkt, maakt, ontwikkelt en produceert nieuwe en bestaande initiatieven op het gebied van cultuur en theater. Met haar producties wil de stichting jong en oud prikkelen tot zien, horen en communiceren.

Omdat de stichting vindt dat het maken van culturele producties meer is dan alleen gebaande paden bewandelen, streven zij naar originele, eigen, persoonlijke en toegankelijke projecten zonder beperkingen. Zo staan ze voor het ontwikkelen van culturele formats die overal uitgevoerd kunnen worden en het ontwikkelen van educatieve pakketten rondom de aan producties gerelateerde thema's.

 

Daarnaast zet Stichting Karakteristiek hoog in op samenwerkingen tussen professionals en amateurs op het gebied van talentontwikkeling. Op deze manier hoopt de stichting jong talent te stimuleren om te kiezen voor theater-, muziek- of kunstopleidingen en zich te ontwikkelen tot professionele artiesten of makers.

Stichting Karakteristiek kiest voor haar samenwerkingen met professionals voor 'Fair Pay'. Dat wil zeggen dat de stichting haar professionals vraagt om een voorstel voor financiële vergoeding en alle middelen probeert aan te wenden aan dit voorstel te voldoen.

Stichting Karakteristiek is een initiatief van en opgericht door Peter Groenendijk.

bottom of page