top of page
FB omslag Schatten delen 2.png

Schatten van Hoorn

Schatten van Hoorn is hét nieuwe culturele format van Stichting Karakteristiek. Het project bestaat uit diverse onderdelen die gedurende het jaar worden uitgevoerd met als doel het presenteren van bekende én onontdekte culturele schatten van de stad Hoorn. 
Elk cultureel initiatief kan bij dit format aansluiten. Dus als een Hoorns museum een nieuwe expositie organiseert kan het deze via Karakteristiek presenteren als schat van Hoorn.
Karakteristiek presenteert binnen dit format zelf ook een aantal projecten, met als doel het tot stand brengen van verwondering, verbinding en verrijking bij toeschouwers en toehoorders. Deze projecten bieden een toegankelijk aanbod met de nadruk op maatschappelijke thema's en talentontwikkeling. Alle projecten zijn in worden gemaakt in samenwerking met lokaal (amateur)talent op het gebied van zang, theater, dans, muziek, poëzie en gesproken en geschreven woord. 
Onze projecten binnen Schatten van Hoorn zijn:
Deelschatten - rondom 'Dag van de eenzaamheid'
Kerstschatten - weekend voor Kerst met dé Theatrale Decemberkalender
Hartschatten - rondom 'Wereld Kanker Dag'
Schatten van moeders - hét ultieme Moederdagconcert van het jaar
Schatten van vaders - dé ultieme Vaderdagbelevenis van het jaar
Voor elk project zijn we op zoek naar talent uit de regio! Wil jij met jouw zang, acteren, dans, muziek, verhalen en/of gedichten mensen raken, verwonderen en verbinden? Jouw aandeel bestaat uit één of meerdere optredens als onderdeel van een voorstelling met een overkoepelend thema. In de aanloop naar de uitvoering krijg je coaching en begeleiding van echte professionals om je talent te ontwikkelen en je optreden te optimaliseren. Maak jij met ons de wereld een stukje mooier?
Schatten van Hoorn 2 blauw transparant.p

Team

Artistiek leider en performancecoach - Sophie van Hecke

Productie team

Producent - Peter Groenendijk

Productieleider - René Kramer

Schatten van Hoorn en alle onderdelen zoals De Theatrale Decemberkalender zijn een idee van Peter Groenendijk voor Stichting Karakteristiek. Idee, concept en namen van dit project en bijbehorende onderdelen mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden gebruikt voor eigen productie en initiatief.

Partners

Logo 2019 DEF.png
Logo-Cultuur-Hoorn.jpg
wwh-logo-vems.jpg
LOGO_WINTERSHOORN.png
logo edith hartog.png
bottom of page